انجمن فیلمسازان شمال، سینمای هنر و تجربه و ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران به مناسبت روز ملی سینما همایشی دو روزه را تدارک دیدند. این همایش بیستوششم و بیستوهفتم شهریورماه در مجتمعِ سینماییِ هنر و تجربهی شهرستان بابل برگزار شد…

انجمن فیلمسازان شمال، سینمای هنر و تجربه و ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران به مناسبت روز ملی سینما همایشی دو روزه را تدارک دیدند. این همایش بیستوششم و بیستوهفتم شهریورماه در مجتمعِ سینماییِ هنر و تجربهی شهرستان بابل برگزار شد…
بعضیهامان بدعادت شدهایم. تصور میکنیم «چیزهای خوب» همه در پایتختاند و آنجا باید دنبالشان گشت. مثلاً همین کارگاههای بازیگری. بعضیها حاضر اند N کیلومتر راه را تا تهران بپیمایند و مبلغ هنگفتی را هزینه کنند ولی…
با هر متر و معیاری اصغر فرهادی مهمترین کارگردان ده سال اخیر سینمای ایران است. بردن جایزههای معتبر سینمایی و استقبال کمنظیر منتقدان و تماشاگران از آثار ده سال اخیر سینمای او تا حد زیادی…
بارکد بهروشنی نشاندهندهی بخشی از واقعیتهای ساریوجاریِ جامعهی کنونیِ ماست. این واقعیتها نهتنها نسبتی با رؤیاهای آرزومندانهی مسئولان – که تجسمشان را شبوروز در صداوسیما میبینیم و میشنویم – ندارند…
این بخش از جشنواره، تبعیدگاه غریبیست برای آثاری که به بخش مسابقهی سودای سیمرغ راه نیافتهاند. بیارتباطیِ بسیاری از فیلمهای این بخش به تعریف آن، سبب گمراهی و سرگردانی مخاطبان جشنواره شده بود. سبکوسیاقی که تماشاگران از این بخش انتظار داشتند، فیلمهایی چون ماهی و گربه یا خواب تلخ را یادآور میشد…
همیشه هم نمیشود تقصیر را انداخت گردنِ فیلمها، گاهی وقتها این کموکیفِ اکران است که باعثِ دلخوری و دوریِ مردم از سینما میشود. اگر بدبودنِ فیلم و اکران با هم ترکیب شوند که چه بدتر!…
هومن سیدی در سومین فیلم بلندش، دنیایی بکر و متمایز از فیلمهای اجتماعی امروز ایران ساخته و قواعد و فلسفهی متفاوتی را بر آن حاکم کرده است. تم کلی و نوآوریهای خلاقانهی فیلم را باید…
فیلم ارغوان با ایجاد روایتی موازی بین دو داستانِ بالا به مفاهیمی همچون بخشش و دوستداشتن میپردازد. تصمیمات کوچک و کماهمیت با گذر زمان مهم شده و زندگی انسانها را عوض میکنند. قصهی اول اقتباسی وفادارانه از…
برای بررسی فیلمنامهی ارغوان، به دو بخش مجزا تقسیماش میکنیم: گذشته (سال ۵۴) و حال (۸۶ و ۹۲). تمرکز ما در این مطلب بیشتر روی گذشته است اما از حال هم غافل نمیمانیم…
نیما جاویدی اولین فیلم بلند سینمایی خود را با نگاهی به سرشت ناساز و خشن حقیقت ساخته و پرداخته است. او خشونت پیشبینی ناپذیر و عریان حقیقت را بر بدنهی خانوادهای دو نفره که در…
نهمین فیلم بلند فرزاد مؤتمن خبر خوشی برای سینمای ایران است. سینمایی که کمتر در رشد فیلمسازانش نظم و پیشرفت میتوان دید و همیشه فیلمسازانی وجود دارند که دوستدارانشان را ناامید کنند، حال به چشم…
چندی پیش، عصر یخبندانِ مصطفی کیایی، کارگردان جوان و با استعداد سینمای کشورمان را تماشا کردم. اثری که مثل خط ویژه، ساختهی قبلیاش، ریتم و ضرباهنگی بسیار جالب – و کمتر دیده شده در سینمای…
«من به دنبال قالبی متعالی با کاستن از حشو و زواید هستم.» این جمله را ابوالفضل جلیلی در مورد سینمای خویش بیان کرده است. سینمایی که او مصرانه، سالها پیگیریاش کرده و کوشیده تا به…
یکی از برجستهترین موهبتهای سلطان همچون اغلب آثار مسعود کیمیایی به عنوان فیلمسازی مؤلف، حضور فیلمساز با تمامیتش در اثر خود و مهر و امضای او پای آن اثر است. به عبارت دیگر، سلطان حتی…
در مردی که اسب شد، پیرمردی فربه (با بازی لوون هفتوان)، جملههایی گلایهآمیز، دردآور و رسوا کننده را بارها و بارها تکرار میکند. گویی مشغول دورخوانی دیالوگهایش برای نمایشی دربارهی پیرمرد حریص است. او…
میلانی به قدرت و میزان نفوذ کمدی در اقشار مختلف جامعه واقف است و میکوشد تا با نگاه طنز، اپیزودهای آموزشی–تربیتی خود را به مخاطب عرضه کرده و بیننده را با موقعیتهای آشنایی که کاراکترهایش…
برخلاف آن تحلیلهای نسبتاً مرسومی که سینمای اجتماعی ابولفضل جلیلی را سینمایی جمعگرا و جمعمحور مینمایانند، جلیلی معمولاً کوشیده در سینمایش، از دریچهی فرد، مدخلی برای ورود به اجتماع مورد نظر خود و معرفی و…
استراحت مطلق با کنش آغاز میشود. درگیری سمیرا (ترانه علیدوستی) و حامد (بابک حمیدیان) در ایستگاه، حادثهایست که باعث شروع وقایع داستان میشود و به علت اینکه بیننده نمیداند چه اتفاقی دارد میافتد جذب صحنه…
رخ دیوانه آخرین ساختهٔ کارگردان گزیدهکار سینمای ایران، ابوالحسن داودی است. فیلمی آکنده از جوانانی که روزهای پرالتهاب زندگیشان را در آرزوی رمزگشایی از سرنوشت پوچ و آیندهٔ مبهمشان به سر میبرند و برای گذران…
نمایش فراز و نشیبهای زندگی قهرمانان زن، در کوران مشکلات معیشتی و دراماتیزه کردن رنجهای طاقت فرسای آنها در اجتماع معاصر، تم محوری فیلمهای بسیاری مانند گیلانه، برف روی کاجها، دهلیز و… بوده است. سامان…