

کتاب درسنامه زبانشناسی عمومی فردیناند دوسوسور از یادداشتهای دانشجویانش جمع آوری و سال ۱۹۱۶ به چاپ رسید. این کتاب بهسرعت به یکی از تاثیرگذارترین کتابهای قرن بیستم تبدیل و همچنین به منبع الهام برای علومی…
قصه پر از جزییاتی که هم میشود سر کلاس دربارهشان بحث کرد (مثل همه قصههای دیگر کتاب) و هم از آن نوشتههایی است که دوست دارم کسی را بنشانم و آن را برایش بخوانم. شاید خیلیها خود را در لابهلای این قصهها و آدمهایش پیدا کنند.
معجزهی تالکین این بود که به آنجا رفت، اما دوباره بازگشت! (امری که نام کتابش، هابیت یا آنجا و بازگشت دوباره، هم از آن حکایت میکند.) چنان که خواهد آمد، قصد او از ساختن آن جهان، نه فقط ارضای امیالی چون خشنودی و رضایت – که البته بسیار مهماند – بلکه نیز انعکاس دادن حقیقت به طریقی دیگر، و تابانیدن نوری بر جهان اصلی واقعی بود که سبب میشد نگرشی دیگرگونه پیدا کنیم.
دستهی اول شامل داستانهای رئالیستی و انتقادی هدایت میشود و «طلب آمرزش» و «علویه خانم» از این جملهاند. در این سبکِ داستانهای هدایت، قضاوتی در مورد شخصیتهای داستان صورت نمیگیرد و این سبکْ داستانها تا حدود زیادی از شخص، شخصیت و آرای هدایت فاصله دارند و نویسنده کوشیده با نگاهی واقعگرایانه به شخصیتهای مخلوق خود بنگرد. در نتیجه این آثار نگارشی بوده و مدرن محسوب میشوند.
جایزهی امسال واقعن نشان داد جوایز هم مثل انسانها برای خودشان DNA دارند. مشخصن جایزهی نوبل ادبی پس از دینامیت آلفرد رایج نشد اما پس از دوست صمیمیاش، بزرگترین قهرمان، نویسندهی ایدهآل، ویکتور هوگو به این نام خوانده شد یعنی همان کسی که در پاریس وقتش را با او میگذراند و با پانسیون داری به نام جولیت آدام لامبر دوست بود ( هوگو نوبل را چنین توصیف کرد: ثروتمندترین ولگرد اروپا که چشمانی سرگردان دارد.)
مارتین اِمیس (Martin Amis) رمان نویس، داستان کوتاه نویس و منتقد شهیر بریتانیایی به سال ۱۹۴۹ میلادی در آکسفورد انگلستان به دنیا آمده است. او فرزند دوم کینگزلی اِمیس (Kingsley Amis) رمان…
از سر سفره هفت سین گرفته تا شب یلدا از تهران گرفته تا قلب تاجیکستان و از خرمشهر تا سرخس و حتی کابل و برای فارسی زبانان هر کجای کره خاکی…
مقدمه: نقد تاریخیـ شرح حالی داستان «تاریکخانه» صادق هدایت را با جملهای از خود صادق هدایت شروع میکنیم: «اگر راست است که هرکس یک ستاره روی آسمان دارد، ستارهی من باید دور، تاریک و بیمعنی…
به خاطر یک فیلم بلند لعنتی؛ داریوش مهرجویی، چ اول:۱۳۸۷/نشر قطره. «برای من آینده البته معلومه که مهمه، اما امید به آینده چیز دیگهایه» (۱) شخصیت اصلی رمان “به خاطر…” “سلیم مستوفی” ۲۳ ساله (ص…
نقد آثار ادبی شامل بررسی آن دسته از آثار است که نوآوری در آنها دیده می شود. این آثار ارزش نقد شدن را دارند و وقت و انرژی منتقد از پرداختن به آنها نه…
در این نوشته به شرح ویژگی های نقد ادبی و نشان دادن جایگاه نویسنده و ضد نویسنده در جامعه امروز می پردازم. بدیهی است که یک متن ادبی باید عاری از توهین باشد زیرا…
ادبیات عامیانه گونه ای از ادبیات است که عموما به صورت شفاهی در میان توده ی مردم شکل گرفته و به صورت سینه به سینه به نسل های بعد انتقال یافته است.
این مقاله، جستاری است در لایههای گوناگون نخستین قطعه از اثر منثور جبران خلیل جبران به نام «دیوانه».
سعی ما در این نوشتار در آن است که کارهای ابن سینا در ادبیات را یادآوری کنیم و سعی کنیم مقایسه ای هم بین بوطیقای او که مهمترین کارش در ادبیات می باشد و شرح…
من از پست مدرنیسم چیز زیادی نمی دانم؛ من پست مدرنیسمم ضعیف است!! ولی از آنچه خوانده ام اینگونه استنباط کرده ام که پست مدرنیسم اگر بخواهد همچنان بر سر پُستش بماند دیگر پست مدرنیسم…
خانمی به نام «بلقیس سلیمانی ِ» ۴۴ ساله کرمانی بعد از چاپ رمانی به نام «بازی آخر بانو» در حدود دو سال قبل از طیف منتقدین جدا شد و به نویسندگان حرفه ای پیوست….