در ضرورت لبخند برای جامعهای که قرنها سابقه طنز دارد و امروزه فقر خنده، تردیدی نیست. ایرانیان ملت شوخ طبعی هستند و ایضا به سادگی نمیخندند. این سابقه و آن فقر دست در دست هم…

در ضرورت لبخند برای جامعهای که قرنها سابقه طنز دارد و امروزه فقر خنده، تردیدی نیست. ایرانیان ملت شوخ طبعی هستند و ایضا به سادگی نمیخندند. این سابقه و آن فقر دست در دست هم…
مهران مدیری از سال ۷۲ و در تیمی به رهبری داریوش کاردان، در عرصهٔ ساخت سریالهای کمدی فعالیت میکند. او بر خلاف رضا عطاران، دیگر مرد توانای کمدی ایران، چندان روی خوشی به سینما نشان…
لحظههای تحویل سال جدید در قسمتی از سریال بیتکرار وضعیت سفید یکی از نمونهایترین و روشنترین تجلی احساسات و رفتارهای چندگانهی خانوادهی گلکار است. کولاژ دلپذیری از عشق و نفرت، قهر و آشتی، ترس و…
دو سه سالی است که سیروس مقدم یکیدرمیان سریالهایی تلخ و کمدی را میسازد و روانهی آنتن میکند و پس از سریال موفق پایتخت حالا با جدیدترین ساختهاش تا ثریا به تلویزیون بازگشته است. چهار…
حمید نعمتالله در یکی از گفتوگوهایی که میانههای پخش سریال با او انجام شده بود، گفته بود که فضاسازی و شخصیتپردازی برای او مهمتر از داستانسراییست (نقل به مضمون). و کیست که نداند در مدیومی چون تلویزیون با مخاطبان فراوان و گوناگون، قصهگویی حرف اول را میزند. نعمتالله اما این ریسک بزرگ را انجام داد و از آن موفق بیرون آمد.
تقریباٌ مولفههای اصلی این گونهی نمایشی/تلویزیونی، یعنی کمدی موقعیت، در «ساختمان پزشکان» لحاظ شده و جز در مواردی که مثلاً قرار است دو داستان فرعی روایتهای جانبی یک قسمت باشند و در نهایت ارتباط این خردهروایتها در فصل نهایی که خارج از قاعده ارتباط دقیقی به یکدیگر نمییابند.
همواره شاهد بحثهای بسیار سطحی دو طرف یعنی مجری و مسئول فلان بخش بودهایم که جمعه شب گذشته به اوج خود رسید و شاهد لج و لجبازی ای واقعاً کودکانه بین امیر قادری و فریدون جیرانی بودیم. اصرار فریدون جیرانی مبنی بر عدم دخالت نظر شخصی و پرهیز از مقایسهی فیلم «ملک سلیمان» با دیگر فیلمها از یک سو و دستپاچگی قادری در مواجهه با رفتار عجیبتر از هر هفتهی جیرانی از سوی دیگر باعث ایجاد یکی از سطحیترین آیتمهای «هفت» طی چند ماه اخیر شد
این یادداشت سعی می کند به بررسی محتوایی سریال ملکوت بپردازدو بررسی فحوایی سریال ملکوت دلیلی بر زیر سئوال بردن قدرت تکنیکی کارگردان آن نیست ،آنقدر میزانسن ها و دکوپاژهای غیر متعارف از محمدرضا آهنج…
“فوکویاما” اندیشمند پست مدرنیست در بارهی نقد مینویسد: «نقد، روش بررسی در فرآیند گیرندهگی و دهندهگی ذهن است که در ارتباط دوسویه با نگرش نقادانه و ماهیت اثر شکل میگیرد.» انگیزهی…
سیروس مقدم احتمالا پرکارترین کارگردان تاریخ تلویزیون ایران است و پس از سالها سریال سازی حالا با جدیدترین ساخته اش زیر هشت مهمان هرشب خانواده هاست. اولین نکته ای که در مورد زیرهشت به…
حالا دیگر پس از دیدن نمونههای مکرر باید فهمیده باشیم که اثر نمایشی بگیر و نگیر دارد و اینطور نیست که اگر همه شرایط مهیا باشد، کارِ نمایشی حتماً شاهکار یا حتی دیدنی از کار…
حالا دیگر تقریباً یک دهه از به وجود آمدن جریان تولید «تلهفیلم» یا «فیلم تلویزیونی» در ایران میگذرد و وقت آن است که ببینیم در این مدت چه اتفاقی افتاده و چه کارها…
مثل هر سال دیگری در سال ۸۸ نیز تلویزیون سریال های زیادی تولید و روانه آنتن کرد. آنچه در نگاه کلی به تمامی این مجموعه ها می توان گفت این است که در تمامی…
از بد حادثه در این سرزمین گل و بلبل همه چیز ذیل سیاست قرار گرفته است؛ حتی فرهنگ. شاید اگر اوضاع طبیعی بود و تلویزیونی واقعاً ملی داشتیم، باید خوشحال میبودیم که هر شب…
قسمت پایانی سریال گاوصندوق دوشنبه ۳۰/۹/۱۳۸۸ از شبکه سه سیما پخش شد و بدین ترتیب پرونده این مجموعه تلویزیونی نیز بسته شد. پس از آنکه در آبانماه فیلم توقیف شده مازیار میری یعنی کتاب…
این روزها گاهی جمعه شبها از کنار این جعبه که رد میشوم چشمم به مجموعه تلویزیونی در چشم باد ساخته مسعود جعفری جوزانی می افتد. یک درام تاریخی که به چند مرحله و برش از…
با نگاه به نیم قرن تاریخ تلویزیون در ایران سریال های انگشت شماری را می بینیم که توانسته اند به معبد طلایی حافظه تصویری ایرانیان راه یابند. از این دست مجموعه ها در قبل از…
اطلاق عنوان محبوب ترین سریال دنیا برای سریالی مانند فرار از زندان شاید کمی برای این سریال بزرگ باشد و هم چنین سر و صدای طرفداران سریال گمشدگان را دربیاورد ولی نمی توان از…
از آغاز پخش تلویزیونی برنامه های گفتگومحور Talk Show در جهان چیزی بیشتر از نیم قرن می گذرد.