بازیهای زمانی در رمان با ظهور جریان سیال ذهن با نویسندگانی چون ویرجینا وولف و ویلیام فاکنر به اوج میرسد. مهمترین رمان این سبک «خشم وهیاهو» البته در کنار اولیس از جیمز جویس باشد. فاکنر در این رمان راوی سقوط و زوال است در یک خانواده که تعمیم مییابد به کل جنوب آمریکا. فاکنر به زمان نگاه میکند و جریان آن را برمیشمرد. کلیتی که بدون توانایی در دخل و تصرف همواره اتفاق افتاده است و جریان دارد، بر حال تاثیر میگذارد و تا آینده پا به پای آدمی قدم مینهد.
مباحث تئوریک ادبی
نگاهی به نمایشنامهی باغوحش شیشهای اثر تنسی ویلیامز
بیشک باغوحش شیشهای از هر اثر دیگری به زندگی شخصی تنسی ویلیامز نزدیکتر است. شخصیتها و تمهای اصلی داستان از درون زندگی خانوادگی از هم پاشیدهی ویلیامز سر بر آوردهاند. و این گفتهی الیا کازان…
جستاری زیباشناختی به هفتگانهی هری پاتر ـ بخش دوم و پایانی
هری پاتر برای درنوردیدن سطح خوانندگان و مرزهای ذهنی و فرهنگی به سادهگویی و فرم روایی خطی پایبند است. علاوه بر آن، از سفیدخوانی متن چندان خبری نیست. باید توجه کرد که سفیدخوانی متن یا بهعبارتی پیوند دادن مدلولهای زبانی و مفهومی در لایههای زیرمتن با پیریزی پایههای راز متفاوت است. هری پاتر پر از رازورمز است؛ با ساختاری که شدیداً به ساختار رمانهای پلیسی گرایش دارد : ولدمورت قاتل است و در رمانهای آگاتا کریستی هم قاتلی هست.
جستاری زیباشناختی به هفتگانهی هری پاتر – بخش نخست
این حالتهای خواب بیداری در هری پاتر بهنوعی با قطار «نه و سه چهارم» تداعی میشوند. شاگردان و جادوگران در بیرون سکوی «نه و سه چهارم» باید قانون رازداری جادوگری را حفظ کنند اما در سکو این قانون تا حدودی شکسته میشود ـ شخص در چرخههای خواب و بیداری، بهنوعی تصاویری کوژ و فرّار میبیند تا به خواب عمیقتر یا مراحل دیگر خواب فرو رود (هاگواترز)
مروری بر سبک ادبی باروک
سبک ادبی باروک در ادبیات بر دو نکتهی مهم تمرکز دارد، یکی حرکت و ظاهر و دیگری تناسخ و تغییر چهره. با وجود اینکه سبک هنری باروک از نیمه دوم قرن شانزدهم رواج یافت…
زمینه های پست مدرنیسم در اندیشه نیچه
تحلیل صحنه اول پرده اول “هملت”
ادبیات عامیانه فارسی
روانشناسی شخصیت در ادبیات کودک و نوجوان
بررسی روانشناختی نحوه شخصیتپردازی در آثار کودک و نوجوان، از سویی به نویسنده حرفهای این عرصه امکان میدهد که با شیوههای تازهای برای خلق شخصیت آشنا شود و از سوی دیگر، برای منتقد دریچهای دیگر…